خروج سنگین پول حقیقی‌ها از بازار سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در بازار هیچ گونه نقدینگی وجود ندارد و نقدینگی جدیدی هم وارد بازار نمی‌شود و هر روز شاهد خروج سنگین پول حقیقی‌ها هستیم.

به گزارش بیداربورس شایان زهراکار درباره ابهامات موجود در بازار سرمایه اظهار داشت: هفته گذشته بازار سرمایه کار خود را با شاخص یک میلیون و ۵۱۳ هزار و ۷۱۵ واحدی آغاز و با شاخص یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۶۳۳ به پایان رساند اما این اعداد هیچ گونه واقعیتی با شاخص اصلی ندارند و می‌توان آن تغییر و با مولفه‌های دیگری مورد بررسی قرار داد.  

وی با بیان اینکه سهام شاخص‌سازها و هم‌وزن‌ها کماکان در حال ریزش هستند، نگفت: در بازار هیچ گونه نقدینگی وجود ندارد و نقدینگی جدیدی هم وارد بازار نمی‌شود و هر روز شاهد خروج سنگین پول حقیقی‌ها هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دلایل عدم ورود نقدینگی‌های جدید به بازار و خروج پول از بازار گفت: یکی از دلایل موثر، ‌ عدم حمایت حقوقی‌ها است به طوریکه فقط در محدوده دامنه منفی خریداری می‌کنند و از این رو هر روز شاهد ریزش هستیم.  

زهراکار ادامه داد: یکی دیگر از دلایل، صعود شدید بازارهای موازی است و در این مدت بازارهای دلار، املاک و خودرو سیر صعودی شدیدی داشتند و در حال یکه بازار سرمایه به نقدینگی احتیاج دارد شاهد خروج پول‌های کلان از بازار هستیم که به سمت بازارهای موازی می‌رود.  

وی تاکید کرد: معتقدم بزرگ‌ترین دلیل عدم ورود نقدینگی به بازار، دستورها و قوانین اشتباهی است که وضع کردند که یکی از آنها،  بستن کد معاملاتی بوده که باعث خروج افراد از بازار شده‌ است.  

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در فرابورس هر روز شاهد رفتار سلیقه‌ای مسئولان با کدهای معاملاتی هستیم، گفت: چطور ممکن است سهامی که به تازگی بازگشایی شده و سازمان قیمت آن را مشخص کرده و به تعلیق درآورد شاهد ریزش سهام آن باشیم. شاهد آن هستیم که فردای بازگشایی سهامی، نامه‌ای می‌زنند مبنی بر اینکه قیمت سهام این شرکت براساس ارزش ذاتی آن محاسبه نشده و گفته می‌شود که  سهام بالاتر از ارزش اسمی و ذاتی بارگشایی شده و اساسا سوال این است که چه کسانی در فرابورس این قیمت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند؟

زهراکار افزود: چطور ممکن است شرکتی که در فرابورس حضور دارد و تا چند سال گذشته هیچ سهمی را عرضه نکرده به یکباره برای آن یک قیمت بالا تعیین می‌کنند و دستور می‌دهند که سهم را بیشتر عرضه کنند و سهم را به سمت صف فروش متوالی و بالای ۳۰ درصد ریزش ببرند. از سوی دیگر بر چه مبنایی تصمیم می‌گیرند که برخی از سهام در دو قسمت بازگشایی و برخی هم با یک قسمت بازگشایی شوند و چطور می‌شود که سهمی پس از دو هفته بازگشایی بالای مثبت ۱۴۰ درصد بازگشایی  شود و همچنان صف خرید بدون تعلیق وجود داشته باشد و تمام این موضوعات باعث شک و شبه در اقدامات فرابورس می شود.  

وی گفت: چطور می‌شود که سهام خاصی به صندوق‌های معاملاتی داده می‌شود اما به کدهای حقیقی مانند عرضه اولیه داده نمی‌شود. چرا در زمان بازگشایی سهام صندوق و سهام خریداری شده اختلاف قیمتی دارد و ضرر این خرید و فروش‌ها بر عهده چه کسانی است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عمده ریزش سهام و شاخص به دلیل قوانین و سیاست‌های اشتباهی است که به پیکره بازار وارد شده‌ است، اظهار داشت: چطور ممکن است در شرایطی که ۹۰ درصد بازار منفی و ۱۰ درصد مثبت است شاخص فقط ۲ تا ۳ هزار منفی باشد و معقتدم همه این موضوعات به دستکاری بازار ارتباط دارد و اقدامات بالاتر از قانون  در بازار سرمایه به اجرا در می‌آید.

زهراکار گفت: به طور قطع اگر حمایت‌ها از سهام شاخص ساز نبود الان شاهد شاخصی با عدد واقعی بودیم. شاهد آن هستیم در حالی که چند صد هزار واحد با سقف شاخص فاصله داریم، در بازارهای موازی، بازارها سقف را پس گرفته‌اند و عبور کرده‌اند. در حالی که بورس نماد سرمایه گذاری در کشور محسوب می‌شود این روزها با ریزش‌های شدید مواجه بوده که دلیل اصلی آن وضع سیاست‌ها و قوانین اشتباه است.  

منبع: ایلنا
کد خبر 19224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =